A Földrajz tanszék ERASMUS-os kapcsolatai

Utolsó módosítás dátuma : 2015. június 16.

-

A tanszék 1995 óta rendelkezik ERASMUS kapcsolatokkal.
1995 és 2004 között a svédországi uppsalai egyetem társadalomföldrajzi tanszékével (Uppsala University, Department of Social and Economic Geography) volt ERASMUS kapcsolatunk. A jelzett időszakban Hallgatói Mobilitási Program keretében a Földrajz tanszékről tizennégy hallgató töltött egy-egy szemesztert az egyetemen. Míg az Oktatói Mobilitási Programban hat alkalommal kettő-kettő tanszéki oktató tartózkodott egy-másfél hetet az intézményben.
Az uppsalai egyetemről kettő alkalommal érkeztek oktatók Egerbe. Mindkétszer csoportosan 15-20 fő ismerkedett a tanszékkel, a főiskolával, Egerrel.
2005-től kezdve bővültek, szélesedtek ERASMUS-os kapcsolataink. Akkor kezdődött és a mai napig is tart az együttműködés a portugáliai Universidade Nova de Lisboa földtani tanszékével (Universidade Nova de Lisboa, Faculdade de Ciencias e Tecnologia, Departamento de Ciencias da Terra). Tíz hallgatónk tanult egy-egy félévet ebben az intézményben. Míg a tanszék egy oktatója egy alkalommal tett látogatást az Egyetemen, 2009 őszén őséletnyomtani előadásokat tartott, valamint Lisszabon környéki dinoszaurusz lábnyomos területeket tanulmányozott és neoichnológiai megfigyeléseket tett portugáliai sziklás tengerpartokon. 2015 tavaszi félévében kettő portugál hallgató töltött öt hónapot a tanszéken.
2012-ben egy hallgatónk a Drezdai Egyetemen tanult fél évet ERASMUS Hallgatói Mobilitás keretében.
2012-ben a krakkói Jagelló Egyetem Földtani Intézetével kötöttünk ERASMUS megállapodást.
2013-tól a finnországi Stakunta University of Applied Sciences is felkerült a tanszéki ERASMUS palettára.


< Vissza