Soós Gábor

Utolsó módosítás dátuma : 2015. november 04.

a szak elvégzése nagyon jó alapot adott számomra a későbbi mesterképzés elvégzéséhez és a szakmában való helytálláshoz

Jelenlegi munkahely/oktatási intézmény: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, Oktatási és Turisztikai Osztály, Tisza-tavi Vízi Sétány                                                                         

                                                                                                        

"A környezettan BSc. szak elvégzése nagyon jó alapot adott számomra a későbbi mesterképzés elvégzéséhez és a szakmában való helytálláshoz. Remek tanári gárda segíti a képzést és a tantárgyak színes palettája pedig segít eldönteni a hallgatóknak, hogy a későbbiekben mivel is akarnak mélyrehatóbban foglalkozni. Úgy gondolom, hogy a környezettan BSc. egyedülálló értéket képvisel a tanszék életében, ugyanis kevés más szak ad átfogóbb ismeretanyagot a természettudományokról. Éppen ez a szerteágazósága adja a jelentőségét és létjogosultságát is. A gyakorlati és elméleti órák megfelelő arányban vannak felosztva, és ami véleményem szerint az egyik legfontosabb, hogy számos terepgyakorlat és terepi program valósul meg a képzés ideje alatt, ami a szakma egyik legfontosabb feladatát, a terepi helytállást segíti elő.
Ezekkel az alapokkal jutottam én is el a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Oktatási és Turisztikai Osztályára, ahol a Tisza-tavi Vízi Sétány egyik szakvezetőjeként dolgozhatok 2015. áprilisa óta. A siker azonban csak kemény munkával és odaadással valósulhat meg, és mindemellett nagyon oda kell figyelni arra, hogy ne csak a főiskolai/egyetemi berkeken belül tevékenykedjünk, hanem aktívan be kell kapcsolódni a hivatalos, illetve civil természet- és környezetvédelmi szervek tevékenységeibe, mivel csak így szerezhetünk életszerű tapasztalatokat, amiket a későbbiekben jó eséllyel kamatoztathatunk."


< Vissza