„You are what you eat and drink” ifjúsági csereprogram

Utolsó módosítás dátuma : 2016. szeptember 14.

Célegyenesbe érkezett az Agria Geográfia Alapítvány pályázata

Célegyenesébe érkezett az Agria Geográfia Alapítvány által pályázott „You are what you eat and drink" elnevezésű ifjúsági csere szervezése. A program a Tisza-tó mellett kerül megrendezésre 2016. szeptember 11. és 18. napjai között az erdélyi Kárpátkanyar Egyesület, a délvidéki Locator Egyesület és a kárpátaljai Pro Cultura Subcarpathica együttműködésével.
A projekt megvalósításának helyszínéről, valamint a szállásról a partnerszervezetek közösen döntöttek, a résztvevők utazásának, elszállásolásának és védelmének szervezése folyamatban van. A projekt nyolc napos időtartama alatt számos olyan programot közösen tervezünk, amelyek a víz- és élelmiszer-biztonság témakörét érintik, ezen belül a programokat és a feladatokat úgy alakítjuk ki, hogy a főbb kulcskompetenciák közül minél több fejlesztése hangsúlyt kapjon.
A fiatalok egészségére is odafigyelünk, az étkezések során messzemenően támogatjuk az egészséges, friss, helyi élelmiszerek fogyasztását, ez érvényes mind a szállás által biztosított ételekre, mind a fiatalok által készítettek esetére is. Az étkezéseket a szervezetek együttesen tervezik meg, közösen bonyolítjuk le a bevásárlást és a közös főzéseket, amelyek az ifjúsági csere programját is képezik pl. a kulturális és gasztronómiai esteken.
A csere folyamán minden este blogbejegyzéssel készülnek a fiatalok, ahol a napi események tapasztalatait és véleményüket fogalmazhatják meg a programmal kapcsolatban.


< Vissza