Ásvány- és kőzettani terepgyakorlat

Utolsó módosítás dátuma : 2018. június 22.

Terepgyakorlat II.: Ásvány- és kőzettani terepgyakorlat a Bükkalja és a Mátra hegység területén. Az I. évf. osztatlan Természetismeret és Környezettan, valamint Földrajz tanári szakos hallgatók Ásvány és kőzettani terepgyakorlaton vettek részt Dr. Dobos Anna, főiskolai docens vezetésével.

Az I. évf. osztatlan Természetismeret és Környezettan, valamint Földrajz tanári szakos hallgatók Ásvány és kőzettani terepgyakorlaton vettek részt Dr. Dobos Anna, főiskolai docens vezetésével a Bükkalján és a Mátra hegységben, 2018. májusában.


A hallgatók megismerkedtek a bejárt terület főbb geológiai felépítésével, a Bükkalja és a Mátra hegység kialakulásával és főbb formakincseivel.


A terepgyakorlat fontos részét képezte a Gyöngyösoroszi – Károlytáró telepen található Ásványok Háza felkeresése, ahol a hallgatók egy 1 órás szakmai előadást hallgattak meg a Mátra ásvány- és kőzetképződési körülményeiről, majd egy tárlatvezetés keretében megismerkedtek a legjelentősebb hazai és külföldi, vulkáni területekhez kapcsolódó ásványokkal.

A terepgyakorlaton a hallgatók elsajátították az ásvány- és kőzetgyűjtés módszertanát, több mátrai feltárást és tanösvényt kerestek fel, s ahonnan lehetett új gyűjtött példányokkal és kellemes élményekkel gazdagon tértek haza.

 

 

A hírt küldte és a fotókat készítette:
Dr. Dobos Anna, főiskolai docens
EKE, Környezettudományi és Tájökológiai Tanszék


< Vissza