Az Intézet látogatása Miskolcon

Utolsó módosítás dátuma : 2017. október 06.

2017. szeptember 28-án csütörtökön, a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar, Földrajz-Geoinformatika Intézetének meghívására a régióközpontba látogattak az egri földrajzos és környezettudós kollégák.

2017. szeptember 28-án csütörtökön, a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar, Földrajz-Geoinformatika Intézetének meghívására a régióközpontba látogattak az egri földrajzos és környezettudós kollégák. A látogatáson Dr. Szűcs Péter dékán előadásából betekintést nyertünk a Műszaki Földtudományi Kar oktatási, illetve kutató-fejlesztő tevékenységébe. Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona beszámolt az Eszterházy Károly Egyetem jelenleg futó legnagyobb projekt, a közoktatást megreformálni kívánó „Komplex Alapprogram" célkitűzéseiről. Dr. Patkós Csaba és Prof. dr. Kocsis Károly intézetigazgatók, valamint a jelen lévő tanszékvezetők (Prof. dr. Mika János, Siskáné Dr. Szilasi Beáta, Dr. Dobos Endre) az Intézetekben folyó tevékenységeket, illetve a Kollégákat mutatták be egymásnak. Az ebéd utáni szekcióban lehetőség nyílt személyes szakmai kapcsolatok kiépítésére, illetve ápolására. Miskolci kollégáink élen járnak a geoinformatikai képzések megvalósításában, illetve a földrajz szak dualizálásában. Ezeket a tapasztalataikat örömmel osztották meg az egri vendégekkel is.
A látogatás részeként megtekinthettük az ún. „Tanbányát", ami a Miskolci Egyetem egykori légoltalmi pincéjéből kialakított, a mélyművelésű bányászati tevékenységet bemutató alagsori bemutatóhely és gyakorlati oktatási helyszín.
Az esemény része volt annak a hosszabb távú együttműködésnek, melyet a Bükk két oldalán lévő földrajzi iskolák már évekkel ezelőtt elindítottak.

 

A hírt küldte: Dr. Patkós Csaba


< Vissza