Az Űrkutatási Tanács tagja, lett Mika János

Utolsó módosítás dátuma : 2019. november 12.

Az Eszterházy Károly Egyetem egyetemi tanára, Dr. Mika János a napokban kapott lehetőséget, hogy (ismét) csatlakozzon az Űrkutatási Tudományos Tanácshoz.

Az Eszterházy Károly Egyetem, egyetemi tanára, Dr. Mika János a napokban kapott lehetőséget, hogy (ismét) csatlakozzon az Űrkutatási Tudományos Tanácshoz. A Külgazdasági és Külügyminisztérium tisztelettel felkérte Professzor Urat, hogy kiemelkedő és elismert szaktudásával járuljon hozzá, továbbá erősítse a tudományos tanácsadó testület munkáját. Ez egy lehetőség, egy nagyszerű hír az egyetem számára. A kinevezés egyben olyan kilátásokkal is kecsegtet, hogy a jövőben akár újabb alkalom nyílhat űrkutatási pályázatokra és fejlesztésekre egyaránt.
Magyarországon 2018 óta a magyar űrkutatás és űrtevékenység irányításáért a Külgazdasági és Külügyminisztérium felel. Lényeges, hogy az ilyen jellegű kutatási lehetőségek hosszú-távon hazánkban is biztosítottak legyenek. Ehhez magas színvonalú tudományos ismeretekkel rendelkező szakemberek segítsége szükséges. A fejlesztések nemcsak hazánkat, hanem más nemzeteket is a világűr adta lehetőségek feltérképezésére buzdítanak.

 

Források:

https://www.origo.hu/tudomany/20130703-europai-urugynokseg-esa-csatlakozas-az-urkorszak-kuszobere-erkezett-magyarorszag.html

 

www.nau.ch


www.piacesprofit.hu

 

A hírt küldte: Szalmási Anikó demonstrátor

 


< Vissza