Egri kutatók részvétele koszovói konferencián

Utolsó módosítás dátuma : 2018. november 11.

Az UBT meghívásának eleget téve az EKE TTK Földrajz és Környezettudományi Intézetének két oktatója Dr. Gucsik Arnold és Dr. Patkós Csaba előadóként vett részt a 7th International Interdisciplinary Conference elnevezésű nagyszabású rendezvényen

A Koszovói Köztársaság felsőoktatásának egyik legelismertebb egyeteme a University of Business and Technology (UBT). Több mint 12000 hallgatóval, a főváros Pristina mellett több más városban is campus-szal rendelkezik.
Az UBT meghívásának eleget téve az EKE TTK Földrajz és Környezettudományi Intézetének két oktatója Dr. Gucsik Arnold és Dr. Patkós Csaba előadóként vett részt a 7th International Interdisciplinary Conference elnevezésű nagyszabású rendezvényen 2018. október 26-28 között.


Dr. Gucsik Arnold előadásában a Raman spektroszkópia alkalmazási lehetőségeiről beszélt, amivel nagy sikert ért el a helyi szakemberek és a sajtó körében is. Dr. Patkós Csaba az alulról építkező vidékfejlesztés (LEADER) közép-európai helyzetét tárta a hallgatóság elé.


A konferenciát követő napon az egri oktatók is részt vettek a Koszovó vidéki térségeit bemutató terepgyakorlaton.
Az ott tartózkodás harmadik napján kutatóink tárgyalásokat folytattak a potenciális együttműködés szakmai kérdéseiről Dr. Edmond Hajrizi rektorral és Dr. Lulzim Beqiri dékánnal.

 

A hírt küldte: Dr. Patkós Csaba intézetigazgató


< Vissza