Egri résztvevő a rangos nemzetközi konferencián

Utolsó módosítás dátuma : 2017. szeptember 16.

2017. szeptember 10-13 között Kolozsváron, a Babes-Bolyai Egyetemen tartotta kelet-közép-európai konferenciáját az angol alapítású globális regionális szervezet, a Regional Studies Association (RSA), amelynek résztvevője és egyben díjazottja volt Dr. Patkós Csaba Intézetigazgató Úr.

2017. szeptember 10-13 között Kolozsváron, a Babes-Bolyai Egyetemen tartotta kelet-közép-európai konferenciáját az angol alapítású globális regionális szervezet, a Regional Studies Association (RSA). Az RSA a legfontosabb európai szakmai háttérszervezete az Európai Bizottság kohéziós, illetve regionális politikával foglalkozó igazgatóságának. Javaslatukra kerültek be az uniós pályázatokba, illetve programokba olyan alapelvek mint a szubszidiaritás, a fenntarthatóság, vagy éppen az intelligens szakosodás.
Dr. Patkós Csaba az Eszterházy Károly Egyetem Földrajz és Környezettudományi Intézetének oktatója a konferencia vidéki és városi jó kormányzás (governance) szekciójában tartott előadást a visegrádi államok LEADER akciócsoportjainak sajátosságairól.
A konferencia lehetőséget biztosított a vezető hazai és nemzetközi regionalistákkal való eszmecserére más tématerületeken is, mint az intelligens szakosodás, vagy az oktatás szerepe a regionális fejlesztésekben.
Röviddel a konferencia előtt Dr. Patkós Csaba megkapta a RSA-tól a kitüntető „fellow of the Regional Studies Association" (FeRSA) címet, sokéves aktív szervezeti tagságáért. Az új cím birtokában lehetséges pályázatot benyújtani a szervezet belső rendszerébe nemzetközi kutatói hálózatok létrehozására.

 

A hírt küldte: Dr. Patkós Csaba


< Vissza