Házi TDK konferencia az intézetünkben

Utolsó módosítás dátuma : 2016. december 08.

A Intézményi Földrajzos TDK konferencia megrendezésére 2016. november 30-án került sor.

A Intézményi Földrajzos TDK konferencia megrendezésére 2016. november 30-án került sor.
A bíráló bizottság elnöke Dr. habil Lakatos László egyetemi docens, a bizottsági tagok Dr. Tóth Antal főiskolai docens és Rázsi András tudományos segédmunkatárs valamint Csontos Dóra III. évfolyamos hallgató, kutatási asszisztens voltak. Három hallgató nevezett a tudományos megmérettetésre.
Bozó Ádám földrajz szakos hallgató a Térinformatikai alapú termőhelyértékelés az Egri borvidéken című. Konzulens tanára: Dr. Nagy Richárd tudományos munkatárs
Balogh Szabolcs geográfus MSc szakos hallgató témájának címe: Tájtípusok összehasonlító jellemzése tájértékelési mutatók segítségével BAZ megyében Konzulens tanárai: Dr. Sütő László főiskolai docens és Molják Sánor tanszéki mérnök


Örömmel számolhatunk be arról, hogy az idei évben első alkalommal külföldi diákunk, az ecuadori születésű, Lenin Bastidas Geográfus MSc szakos hallgatónk is nevezett a TDK konferenciára. Előadásának címe: The Monitoring of Changes of Land Use and Land Cover in Huancavelica-Peru Konzulens tanára: Dr. Utasi Zoltán főiskolai docens
A TDK konferencia egy kiváló alkalom a legtehetségesebb diákjaink első tudományos megmérettetésére. Úgy is mondhatjuk, hogy a fészekből, azaz az intézményből való kirepülés első szárnypróbálgatásait láthattuk.
Nagyon színvonalas előadásokat hallhattunk a délután folyamán. Azt hiszen nem kell aggódnunk a jövőt tekintve, hogy nem lesz kellő minőségű utánpótlása a hazai és nemzetközi tudományos életnek. A mai 3 előadónk meggyőzően bizonyította, hogy ha kellő időt és energiát szánunk valaminek a megoldására, az egészen biztosan eredményhez vezet.
A bizottság mérlegelés után a következő sorrendet állapította meg: A legjobb dolgozatnak és előadásnak a Balogh Szabolcs Geográfus MSc szakos hallgató témáját tartottuk. A második helyet Bozó Ádám Földrajz szakos hallgatónak ítéltük. Míg 3. helyezett lett a Lenin Bastidas Geográfus MSc szakos hallgatónk munkája.
Gratulálunk az előadást tartó hallgatóknak és konzulens tanáriaknak Mindhárom előadót javasoltuk a további fordulóra, az országos megmérettetésre.

 

A hírt küldte: Dr. Patkós Csaba

 

 


< Vissza