Indonéz vendégprofesszor látogatása az intézetünkben

Utolsó módosítás dátuma : 2018. május 17.

Április 23-30 között ERASMUS Mobility program keretében intézményünk vendége volt Professor Partoyo UPN „Veteran” Mezőgazdaságtudományi Karának Dékánja, Yogyakartából.

Április 23-30 között ERASMUS Mobility program keretében intézményünk vendége volt Professor Partoyo UPN „Veteran" Mezőgazdaságtudományi Karának Dékánja, Yogyakartából.


A professzor úrral utazott felesége, Dr. Erlina Ambarwati, aki az Universitas Gadjah Mada docense. Professzor Partoyo kutatási területe talajtan, talajszennyezés, talajvédelem és tájértékelés. A kétnapos szakmai program során Professzor Partoyo részletes betekintést kapott a Földrajzi Intézetben folyó kutatásokról. A Gyöngyösi Károly Róbert Campus-on tett látogatás során számos hallgatónak tartott előadásokat a talajszennyezés és tájértékelés témakörökből.

 

Dr. Fodor László dékán úr tájékoztatta Partoyo professzor urat az Agrártudományi és Vidékfejlesztési Karon folyó kutatásokról.

Szakmai látogatást tettünk a kompolti Fleischmann Rudolf kutatóintézetben, ahol Dr. Tóth Szilárd igazgató úr részletesen bemutatta az intézetben folyó igen széles spektrumú kutatásokat.

Az indonéz vendégeknek lehetőségük volt munkaközben kipróbálni a kutatóintézetben használatos munkagépeket.

Az igen tartalmas szakmai napot egy hangulatos vacsorával zártuk. A második szakmai nap ismét a Gyöngyösi Károly Róbert Campus-on kezdődött, ahol Dr. Vincze Judit, az Agrártudományi és Környezetgazdálkodási Intézet egyetemi adjunktusa fogadott és adott lehetőséget arra, hogy tantermi óráján Professzor Partoyo előadást tartson a Jáva-szigetén megvalósított nagy felbontású, és igen sok bemenő paramétert tartalmazó tájértékelésről.

A szakmai program délutáni zárásaként a Leányka úti sportcentrumot és Földrajzi Intézetet látogatta meg Partoyo professzor úr és felesége.

Partoyo Professzor úr személyében egy kiváló kutatót és nagyszerű előadót láthattunk vendégül az Eszterházy Károly Egyetemen. Tartalmas és jól felépített előadásai révén a szerencsés hallgatóink sok hasznos információt kaptak az indonéz kutatásokról és vizsgálati módszerekről. Reméljük, hogy az Indonéz kapcsolatok további elmélyülése révén számos hallgatónknak lesz a jövőben lehetősége arra, hogy a ERASMUS program keretében eltölthessenek 1-1 szemesztert Yogyakartában az Universitas Pembangunan Nasional „Veteran" intézményben.

Végezetül köszönettel tartozom Dr. Fodor László dékán úrnak, aki lehetőséget biztosított arra, hogy Partoyo Professzor úr megtarthassa szakmai előadásait Agrártudományi és Vidékfejlesztési Karon.

Szintén köszönettel tartozom Dr. Vincze Judit egyetemi adjunktusnak a felajánlott óratartási lehetőségért. Végül, de nem utolsó sorban köszönettel tartozom Dr. Tóth Szilárd intézetvezető úrnak, aki nagyon részletesen bemutatta a kompolti kutatóintézetben folyó, igen színvonalas és sokrétű mezőgazdasági kutatásokat. Nélkülük a Partoyo Professzor úr szakmai programja nem sikerült volna ilyen eredményesen.

 

Eger, 2018. május 10.

 

A hírt küldte:

Dr. habil Lakatos László
egyetemi docens

 


< Vissza