Kárász Imre professzor úr ünneplése

Utolsó módosítás dátuma : 2019. november 14.

Kárász Imre professzor úr, a Környezettani Intézet egykori intézetvezetője és a Környezettudományi és Tájökológiai Tanszék volt tanszékvezetője idén töltötte be a 70 évet.

Dr. Kárász Imre professzor úr, a Környezettani Intézet egykori intézetvezetője és a Környezettudományi és Tájökológiai Tanszék volt tanszékvezetője idén töltötte be a 70 évet. Ebből az alkalomból a C épület kari tárgyalójában Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona rektorhelyettes asszony, Pénzesné Dr. Kónya Erika dékán asszony, Dr. Patkós Csaba intézetigazgató úr jelenlétében, az intézet kollégái és barátai körében köszöntöttük fel a jó egészségnek örvendő professzor urat, aki feleségével jelent meg.

Megtisztelte jelenlétével az ünnepséget Dr. Szabó Mária professzor asszony, Dr. Kiss Ádám professzor és Dr. Angyal Zsuzsanna egyetemi tanársegéd az Eötvös Loránd Tudományegyetemről, Dr. Lakatos Gyula egyetemi docens a Debreceni Egyetemről, Dr. Galambos István a Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetségének alelnöke vagy éppen Dr. Roncz Béla és Dr. Ujfaludi László egykori főiskolai munkatársai és egyben jóbarátai. 

Először néhányan a megjelentek közül ünnepi köszöntőt mondtak, így felszólalt rekorhelyettes asszony, dékán asszony és intézetigazgató úr is. A felszólalók kiemelték tanár úr környezetvédelem és környezettan képzés területén kifejtett úttörő munkáját, a KOKOSZ szövetségében betöltött nélkülözhetetlen szerepét, vagy éppen tudományos - kutatói eredményeit. A köszöntések után következett az ajándékok átadása.

Az intézettől egy kiváló Tóth Ferenc féle vörösbort (várvédő cuvée), valamint egy meglepetés ünnepi kötetet kapott, amibe felsőoktatásbeli barátia, ismerősei és kollágái írtak cikkeket. Ezt követte egy ebéd és pezsgős koccintás, majd a jól megérdemelt torta. Az ünnepség kiváló hangulatban telt és jó volt látni tanár úr frisseségét, jó kedélyét! Mégegyszer kívánunk boldog születésnapot és további jó egészséget az Ünnepeltnek!

 

 

A hírt küldte: Misik Tamás

A fotókat készítette: Misik Tamás

 


< Vissza