Misik Tamás előadást tartott küföldi polgármestereknek

Utolsó módosítás dátuma : 2017. november 14.

Misik Tamás az Intézetünk adjunktusa október 9-én előadást tartott mintegy 50 fő ukrán és moldáv polgármesternek hazánk és Eger hulladékgazdálkodásáról.

Október 9-én Egerbe látogatott a Kárpátok Alapítvány szervezésében, a Kaptárkő Egyesület közreműködésével körülbelül 50 ukrán és moldáv település polgármestere. Csehország, Lengyelország és Szlovákia mellett a Visegrádi négyek támogatásával hazánkba is eljutottak. Minden országban a hulladékgazdálkodás sajátos vonásait, erősségeit és problémáit tekintették át. Náluk most indul be a korszerű hulladékgazdálkodás rendszere, ezért indultak el több EU-s országba tapasztalatokat gyűjteni. Hazánkban Eger városára esett a választásuk.

 

Délelőtt Misik Tamás adjunktus a Korona Hotel nagytermében egy három órás ppt előadásban mutattam be Magyarország és Eger hulladékgazdálkodásának minden elemét szinkrontolmács segítségével. Ebben kitért a jogi és gazdasági háttérre, a lerakás és égetés helyzetére, valamint a szelektív hulladékgyűjtés fejlődésére is.

A délután folyamán pedig Garamvölgyi Tamás egykori hulladékgazdálkodási technológus hallgatónk mutatta be a Heves Megyei Hulladékgazdálkodási Társulás részéről a K2-es út melletti válogatóművet, hulladékudvart és komposztálót.

Reméljük a polgármesterek jól érezték magukat a városban és hasznos szakmai tapasztalattal távoztak.

 

 

A hírt küldte: Misik Tamás


< Vissza