Részesei voltunk a Földtudományi Forgatagnak

Utolsó módosítás dátuma : 2017. december 06.

2017.11.11-12-én Intézetünk részt vett a IX. Földtudományi Forgatagon a Magyar Természettudományi Múzeumban, amelyet a Magyar Földtani Egyesület szervezett.

2017.11.11-12-én Intézetünk részt vett a IX. Földtudományi Forgatagon a Magyar Természettudományi Múzeumban, amelyet a Magyar Földtani Egyesület szervezett.

A rendezvény sélja, hogy a földtudoményokat közelebb vigye a fiatalokhoz.A kiállítók között oktatási intézmények, múzeumok, kutatóközpontok és környezetvédelmi laboratóriumok is voltak. A Forgatag számos programlehetőséget kínált az érdeklődőknek: utazó planetárium, természetfilmek, tudományos előadások és kísérletek bemutatása.

Munkatársaink is számos érdekfeszítő feladattal készültek az óvodásoktól az idősebb korosztályokig. A jelenlétünket mind a két napon Hallgatóink is erősítették és kiegészítették. A szombati napon Apró ASnna, Misik Tamás és Balogh Szabolcs, míg vasárnap Katona Ildikó, Kürti Lívia, Leskó Gabriella és Rázsi András állt az érdeklődő nagyközönség szolgálatára.

Standunknél mindkét nap szinte folyamatos volt az érdeklődés. Mindenki sikerélménnyel távozott! Az érdeklődők kitölthetettek meteorológiai, fenntarthatósági és többek között hulladékos témájú kérdőíveket, az adott szakmai tudást mérő totókat, kirakhattak földrajzi és biológiai témájú puzzle sorozatokat, a kisebbek elveszhettek a labirintusok világában és megismerhették a látogatók az Intézetünket és az általunk biztosított magas szintű képzéseket.

 

A hangulatról az alábbi linken elérhetőü képsorok tanúskodnak:http://foldtan.hu/hu/Foldtudomanyos_forgatag2017

 

 

A hírt küldte: Kürti Lívia (kiegészítette Misik Tamás)


< Vissza