Sikeresen került megrendezésre a FIFÖMA

Utolsó módosítás dátuma : 2019. május 30.

Köszönet, értékelés és eredmények: végéhez ért a XXXIV. OTDK FiFöMa szekciója az Eszterházy Károly Egyetemen.

Fizika, földtudományok és matematika: a világ nincs széttagolva e területekre, hanem annál sokkal kerekebb: fogalmazott köszöntőjében az egyetem rektora, dr. Liptai Kálmán arra utalva, hogy egyik tudományterület sem létezhet a másik nélkül. Az OTDK záróünnepségén kifejtette továbbá, hogy a boldogság kulcsa az alkotás és az emberi öröm, s a résztvevőknek azt kívánta: vigyék magukkal a nálunk szerzett szép emlékeket és azt a tudást, melyről tanúbizonyságot is tettek.

A konferenciát értékelte Weiszburg Tamás, az OTDT alelnöke is. A sikert definiálva úgy fogalmazott: attól, hogy valaki díjazás nélkül tér haza, munkájának értéke mit sem változik. Hangsúlyozta a programon szerzett ismeretségek és az itt köttetett barátságok fontosságát, s a fiataloknak azt kívánta: tudjanak örülni saját sikereik mellett mások jól megérdemelt elismerésének is. Azt kívánta továbbá, hogy alázattal és tisztelettel fogadják a munkájukról alkotott szakmai véleményeket. A szakmai bizottság felé fordulva a köszönet szavai mellett kifejtette, hogy a konferencia emberileg is szakmailag is korrekt volt.

Az egyetem rektorhelyettese, a FiFöMa ügyvezetője, dr. Juhász Tibor a résztvevőktől búcsúzóul azt kérte: vigyék tovább az egyetem és a szervezés jó hírét és azt, hogy OTDK-n részt venni mekkora élmény.

 

Az Eszterházy Károly Egyetemről kiemelkedő eredményt ért el:

Alkalmazott klimatológia
I. helyezett
Mitre Zoltán

 

Geoinformatika
Különdíj
Balogh Szabolcs

 

Népességföldrajz
Különdíj
Bertyák Bence

 

Terület- és településfejlesztés
Zsűri dicséret
Veselicz Adél

 

Turizmusföldrajz
III. helyezett
Lavaj Marcell, Nagy Ádám, Tóth
László

A díjazottaknak szívből gratulálunk!

 

 

A hír forrása: www.uni-eszterhazy.hu

 

 


< Vissza