Tanúsítvány a fenntarthatóságról

Utolsó módosítás dátuma : 2020. december 07.

Az Egyetem angol nyelvű nyilatkoztatban ismerte el a SMARAGDFA® nevű hibrid előnyös tulajdonságait.

Egyetemünk angol nyelvű nyilatkozatban ismerte el, hogy a SMARAGDFA® nevű hibrid változatos felhasználási módjai együttesen hozzájárulnak az ENSZ mind a 17 Fenntartható Fejlődési Céljához.

Bő egy éve kezdődött a környezeti fejlesztéssel és innovációval foglalkozó Sunwo ZRt és a Földrajz és Környezettudományi Intézet együttműködése, amikor Prof. dr. Steier József (a csatolt képen balra) Egerbe látogatott. A most zárult kutatási megbízás ennek az együttműködésnek az első állomása.
Az egy oldalas dokumentumot és annak háttér anyagát Mika János egyetemi tanár irányításával dolgozták ki az Intézet munkatársai. A száraz éghajlaton is gyorsan növekvő SMARAGDFA® többek között magas fűtőértékű bioenergia forrásként, könnyű, de szilárd bútorfaként, illetve élelmiszer- és gyógyszer alapanyagként hasznosítható. Emellett a faanyag magas gyulladási hőmérséklete, a gyökerek talajszennyezést és eróziót csökkentő hatása, valamint a lombozat kedvező mikroklímát létrehozó, egyben a légszennyezést csökkentő hatása pedig a környezetbiztonság javításával járul hozzá a fenntarthatósághoz.


További információ a partnercég honlapján (www.sunwo.eu) található.


A hírt küldte: dr. Patkós Csaba, intézetigazgató

 

 


< Vissza