Tehetségfejlesztő program előadásai intézetünkben

Utolsó módosítás dátuma : 2018. június 23.

Tehetségfejlesztő program előadásai az Eszterházy Károly Egyetem, Földrajz és Környezettudmányi Intézetben a Nemzeti Tehetség Program, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásában

 

Az Eszterházy Károly Egyetem TTK TDK Tehetségműhelyei e félévben az NTP-HHTDK-17-0066. számú projekt keretében egy 20 órás, a kiemelkedő képességű hallgatók TDK munkáját elősegítő, közös TTK TDK tehetségfejlesztő kurzus megvalósítására kaptak lehetőséget. A program a Nemzeti Tehetség Program, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásában, 2018. márciusa és májusa között valósult meg, egyetemünk természettudományi területen dolgozó oktatóinak és tehetségfejlesztő tanárainak együttműködésével (lsd. Program).

 

 

 

A Program keretében a TTK TDK hallgatói (Környezettan, Földrajz, Kémia, Biológia Tehetségműhelyek) mellett a Földrajz BSc és a Földrajz osztatlan tanár szakos hallgatók is részt vettek (2018. április 25-én) előadói készségfejlesztés elméleti és gyakorlati órákon, valamint megismerkedtek a nemzetközi (IF) folyóiratok publikációs paramétereivel és szerkesztési követelményeivel is. Ez utóbbiak alkalmazása alapján a tananyagok, a szemináriumi dolgozatok és szakdolgozatok magasabb szintű kivitelezésére is lehetőség adódhat a jövőben. Az említett előadások és gyakorlati foglalkozások Dr. Dobos Anna, főiskolai docens előadásában hangzottak el.


A témákat gyakorlati és játékos formában dolgoztuk fel, a nemzetközi publikációk tartalmi és formai követelményrendszerét pedig konkrét cikkek példáján ismerhették meg a hallgatók.
A foglalkozások kellemes, jó hangulatban zajlottak, s ezt utólag is köszönjük a hallgatóinknak. Reméljük, hogy az itt szerzett ismereteket és tapasztalatokat a későbbiekben, akár egy egy állásinterjún, tudományos előadáson, tudományos dolgozat/szakdolgozat készítése során és jövőbeli munkahelyükön is tudják majd alkalmazni.
Köszönjük ez úton is a fent jelzett támogatók együttműködését, s előadóinknak/tehetségfejlesztő oktatóinknak és Dr. Geda Gábor pályázati vezetőnek a Program megvalósításában tanúsított támogatását.


A hírt küldte és a fotókat készítette:
Dr. Dobos Anna, főiskolai docens
EKE, Környezettudományi és Tájökológiai Tanszék


< Vissza