Földrajzos terepgyakorlat a Zemplénben

Utolsó módosítás dátuma : 2016. július 04.

A földrajzosok számára idén is megrendezésre került a társadalomföldrajzi terepgyakorlat

A földrajzosok számára idén is megrendezésre került a társadalomföldrajzi terepgyakorlat. A szállásunk Mogyoróskán, egy 83 fős településen volt, ahol megismertük a falusi élet szépségeit: lovak legelésztek a házak mellett, reggel pedig kakaskukorékolás jelezte, hogy ideje elindulni a disznóvágásra.

 

Bejártuk Magyarország legszegényebb, és mégis egyben leggazdagabb területét: a Zemplént. Nem csak Mogyoróskán voltak programjaink, hanem szétnéztünk az egész környéken is. Voltunk aranybányában, múzeumban, várakban, de a személyes kedvencem a sátoraljaújhelyi kalandpark volt. A libegő alján, ami később felvitt minket a hegy tetejére, el kellett dönteni, hogy hogy szeretnénk visszamenni. A többiekkel egységesen az átcsúszás mellett döntöttünk. Ez annyit jelentett, hogy egy kötélpályán csúsztunk át kb. 80 km/h-s sebességgel a másik hegytetőre. Először nagyon féltem, de ma már bármikor szívesen visszamennék, hogy újra megtapasztaljam, ahogy a szél süvít mellettem, én pedig csak repülök át a völgy felett.


Olyan szerencsések voltunk, hogy belecsöppentünk egy Erasmus + ifjúsági cserébe, így második nap Kárpátaljai, harmadik nap pedig Erdélyi fiatalok csatlakoztak hozzánk. Remek alkalom volt az ismerkedésre. Délutánonként megkóstolhattuk egymás tradicionális ételeit, esténként pedig lehetőségünk nyílt kötetlenül beszélgetni.
Néhányan úgy döntöttünk, hogy szombat helyett hétfőn jövünk haza, ami egy nagyszerű döntés volt, hiszen még több kalandban volt részünk ezáltal.


A terepen nem csak kreditekkel, hanem maradandó élményekkel is gazdagodtunk.

 

Az összefoglalót írta: Németh Mercédesz


< Vissza