Illegális szemétlerakás a Főiskola mellett

Utolsó módosítás dátuma : 2016. január 15.

Elszomorító állapotok fogadják azokat, akik az EKF Leányka úti G épülete mögött sétálnak, ugyanis az épület mögötti parkoló végén lévő árokba nagy mennyiségű elhasznált autógumik kerültek lerakásra.

Elszomorító állapotok fogadják azokat, akik az EKF Leányka úti G épülete mögött sétálnak. Dr. Patkós Csaba Tanár Úr vette észre az esetet, aki hétvégén egy séta közben bukkant a több métert borító szemétkupacra. Az épület mögötti parkoló végén lévő árokba nagy mennyiségű elhasznált autógumik kerültek lerakásra, mely veszélyes hulladéknak minősül, valamint az itt levő elfolyó csatornát is teljesen eltömíti. A hulladék nagy valószínűséggel autóbontóból, esetleg gumiszervizből származik, mivel az abroncsok mellett egyéb alkatrészek, mint például autó ülések, kárpitok és kapaszkodók is megtalálhatóak.

A helyszínen keréknyomokat is találtunk, melyek bizonyítják, hogy teherautóval álltak ide, és dobálták szét a szemetüket, melynek elhelyezéséről ezek szerint gondoskodni csak ily módon tudtak. Hogy ne csak a munkájuk produktív részéről tegyenek tanúbizonyságot, megtisztelték még a helyet a műhelyben keletkezett háztartási hulladékkal is, mint az autószereléshez elengedhetetlen sör, cigaretta, és pizza, de az ünnepekre való tekintettel karácsonyfát és tűzijáték maradványokat is adományoztak a campusnak.

 

 

 

Kutatjuk az elkövetők kilétét, a mostanra már az élelmiszer hulladéknak köszönhetően, állatok által széthúzott szemét alapján. Ilyen esetben az elkövetőt a bíróság pénzbüntetéssel, vagy akár börtönbüntetéssel is sújthatja, ennek ellenére mégis egyre több az illegális szemétlerakó helyek száma országszerte. Mindenesetre szörnyen néz ki, s ha nem találják meg ki tette, csak egyre több lesz.


2016. január 13.

 

Szerzők: Barta Borbála 3. éves és Csala Ákos 2. éves hallgatók


< Vissza